FCK er for alle

FC København (FCK) er nok Skandinavien største fodboldklub og måske det største brand i dansk sport. Men du behøver ikke være københavner for at være fans af klubben, der holder til i Danmarks nationalstadion Parken midt i Danmarks hovedstad.

Skandinaviens største fodboldklub

Som du kan læse om på KlubFCK, så er FC København nok den største og mest attraktive fodboldklub i Skandinavien. Attraktiv for fans, for spillere og for sponsorer. Dette trods konkurrenter som Rosenborg i Norge, Malmø FF og ICK Göteborg i Sverige og Brøndby og FC Midtjylland i Danmark. Men placeringen midt i Danmarks hovedstad og en konstant succes i europæisk fodbold gennem de seneste 15 år, har trukket FCK op på et højere niveau.

Lidt historie

FCK blev dannet i 1992 som en overbygning på Københavner-klubberne KB og B1903. Oprindeligt var Fremad Amager også med i konstruktionen, men klubbens fans protesterede og de trak sig ud. I de første sæsoner havde klubben succes grunde spillere, der kom med fra stærke B1903, der nogle år tidligere blandt andet havde slået Bayern München i Europa Cup’en. FCK blev danske mestre i 1993 og året efter blev det til sølvmedaljer. Men derefter fulgte en lang periode uden manglende succes. Først i 2001 lykkedes det igen at blive danske mestre. Men siden har der forholdsvis konstant været succes i klubben fra Danmarks hovedstad.

Maskotten Leo

FC Københavns maskot heder Leo, og er selvfølgelig en løve. Leo er pelset, sød og meget venligt tøjløve. Løven Leo kan især oplevelse på familietribunen til FC Københavns hjemmekampe i Parken. Her hilser han på og tager selfie med børn, der også holder med FCK. Men ellers kan Leo også opleves ved mange arrangementer rundt omkring i København.

New Firm

FC København har udviklet en speciel rivalisering med Brøndby IF, der holder til i udkanten af hovedstaden. De to klubber har været de dominerende i dansk fodbold i en lang periode, og når klubberne mødes i enten Parken eller på Brøndby stadion er det noget helt specielt. Opgørene kaldes for New Firm, med reference til Old Firm, der er opgøret mellem Celtic og Randers i Skotland. Det er altid fyldt på stadion, når FCK og Brøndby mødes, og begge klubbers fans gør noget ekstra ud af de både før, under og efter kampene. Det hele startede med at det var Brøndby som FCK besejrede i den afgørende kamp om mesterskaber i 1993.  New Firm er noget helt specielt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *