Lotto guide

lottoDu finder her på siden en samlet lotto guide, der giver dig al relevant info om lotto i Danmark, hvad end du har brug for at vide noget om pris, historie, puljer, gevinst eller noget helt femte. Det har altid været populært blandt danskerne at spille lotto, men denne popularitet er steget voldsomt i løbet af de seneste par år. Det kan dog som nybegynder inden for dette felt være svært at komme i gang, og det vil vi meget gerne være dig behjælpelig med. Du får her således bl.a. svar på, hvordan man egentlig spiller lotto, hvad man kan vinde, hvilke former for lotto der eksisterer og meget andet – på den måde kan du hurtigt blive klædt på, så du kan få en sikker og underholdende spiloplevelse hver eneste gang.

Lotto er således uden tvivl danskernes absolutte favoritspil, da man er garanteret masser af spænding samt muligheden for at vinde store gevinster. Vi har her på siden samlet alt det, du bør vide om lotto, hvad end du er nybegynder eller erfaren spiller, så du kan få et overblik over, hvad der er af muligheder på det danske marked netop nu – og herudover vil det måske kunne øge dine chancer for at vinde.

Hvad er lotto?

Lotto er det ældste spil lanceret af Danske Spil, og der er ingen tvivl om, at det hører til blandt de mere kendte talspil i landet. Det har således stor betydning i mange danske hjem, og har haft det lige siden det kom frem helt tilbage i 1989. Men hvordan spiller man egentlig lotto? Spillet går i al sin enkelthed ud på, at du som spiller skal forsøge at gætte 7 korrekte tal ud af 36 muligheder, hvilket sådan set er ganske simple regler, hvorfor alle og enhver vil kunne spille med. Du skal således blot gå ned i din lokale lottoforhandler – hvad end denne befinder sig i et supermarked, i en kiosk eller lignende – og investere i en lotto kupon, der er markeret med seks rækker. I en lotto trækning, vil der være syv vindertal samt et tillægstal, og disse vindetal vil ligge mellem 1 og 36. Du har desuden mulighed for at vinde en million kroner, såfremt du skulle være så heldig at have fire rigtige, og denne gevinst vil der blive trukket lod om. Når du har købt din lotto kupon, skal du blot vælge dine rækker samt udfylde de tal, du ønsker at spille på, og herefter skal du blot vente og se, om de tal, du har valgt, er de rigtige vindertal. Der skal dog nævnes, at en lotto kupon fås i mange forskellige former og varianter, hvilket vi vil uddybe i det følgende afsnit.

Hvilke former for lotto findes der?

Der findes som sagt flere forskellige former for lotto, såsom lørdag lotto, onsdag lotto, vikinglotto, eurojackpot samt fredag lotto. Lotto lørdag er uden tvivl det mest populære af de mange lottospil, og det er det spil, vi forklarede i ovenstående afsnit. Onsdag lotto er ligeledes et særdeles populært spil blandt danskerne, og det blev lanceret i 1993. Når du spiller onsdag lotto, bliver der udvalg 6 kugler ud af 48 mulige, og herudover bliver der yderligere valgt et såkaldt ”Supertal”, som udløser superpuljen i spillet. Ydermere bliver der også trukket to tillægstal.

Når du spiller vikinglotto, bliver der trukket 6 vindertal samt et Vikingtal ud af i alt 48 muligheder, og det handler for dig som spiller om at udpege, hvilke tal der vil blive valgt. Eurojackpot, som er et tværnationalt lotto der ifølge griseflaks.com/spill/lotto spilles på helt fra Norge i nord til sydspidsen af Italienske sicilien, går ud på, at du skal udvælge fem tal mellem 1 og 50 samt yderligere to af de såkaldte ”stjernetal”, der går fra 1 til 10. Såfremt du ikke ønsker at vælge dine egne tal, kan du blot vælge ”Lyn Eurojackpot.” Spillet har desuden 12 niveauer, hvor du har mulighed for at få gevinst, og hvis du skulle være så heldig at side inde med både begge rigtige stjernetal samt de fem tal, får du muligheden for enten at vinde en del af den store jackpot eller det hele. Eurojackpot trækningen sker desuden hver fredag ved aftenstid.

Lyn lotto

Lyn lotto er et smart system lanceret af Danske Spil, og det gør, at du ikke selv behøver at tænke alt for meget selv, når du spiller lotto. Her udvælger systemet nemlig helt selv tilfældige lottorækker ud for dig samt helt tilfældige tal, og du slipper således for selv at skulle tage stilling til noget som helst. Det eneste, du skal gøre, er således blot at tjekke, om de valgte lotto tal er de rigtige, og netop det gør, at rigtig mange danskere spillere vælger denne mulighed. Med en hektisk hverdag med både børn, hund og arbejde kan det være svært at finde tiden til selv at finde på lottotal, men heldigvis kan du blot lade lyn lotto klare arbejdet for dig. Med lyn lotto kan du desuden slippe for at køre den lange vej ned i lottoforhandleren, da du blot kan vælge det via Danske Spils egen hjemmeside. Så bliver det vidst ikke nemmere for dig at spille med om de store gevinster.

Vælg selv lotto

lotto vindertalDer er yderligere et spil, der hedder vælg selv lotto, som du kan vælge for at få mere ud af dit lottospil. Når du vælger at spille vælg selv lotto, kan du helt selv vælge, hvilke tal du ønsker at spille, og her skal du vælge 7 tal mellem 1 og 36, og det er desuden muligt at spille helt op til 50 rækker i flere uger ad gangen. Såfremt du ikke har nogle favorittal, såsom din hunds fødselsdagsdato eller din bryllupsdato, kan du også blot nøjes med at vælge et par tal, og så få computeren til at udfylde resten for dig ganske tilfældigt – du slipper på den måde for at gruble alt for meget over, hvilke tal du skal spille. Når du spiller vælg selv lotto, kan du også vælge at tilføje tillægsspillet Joker, som øger dine chancer for at vinde. Vælg selv lotto er det helt rette lottospil for dig, der ønsker at få mere indflydelse på spillet ved at udfylde rækkerne med lige akkurat de tal, som du tror på kan vinde.

Lykke lotto

Lykke lotto er ligeledes det helt rette spil for dig, der gerne vil have indflydelse over spillet, da du her har mulighed for at udfylde dine lykketal. De tal, du vælger, vil efterfølgende komme med på alle dine rækker, og du har desuden mulighed for at udfylde helt op til 6 af dine favorit tal. Der er utroligt mange danske spillere, der har nogle lykketal, som de fuldt og fast tror på vil kunne hive store gevinster hjem, og for disse mennesker er lykke lotto det oplagte valg. Du skal således blot udvælge lige akkurat de tal – hvad end det blot er et enkelt eller flere – som bringer held for dig, og det kunne eksempelvis være en dato, der har stor betydning for dig af den ene eller anden årsag. Så prøv kræfter af med lykke lotto og find ud af, om du har heldet på din side.

System lotto

System lotto betyder, at du kan vælge store såvel som små systemer, når du spiller lotto, så du på den måde for mulighed for at spille et mere strategisk spil, og du kan her vælge imellem matematiske lotto systemer, reducerede lotto systemer samt chance lotto systemer. Den første version – som desuden også den dyreste – giver dig garanti for, at du vinder det antal tal, du har valgt rigtigt. Det næste system giver dig som spiller garanti for, at du vinder en gevinst på minimum 5 rigtige tal, såfremt de 7 vindende tal er korrekt stillet op. Endelig er der chance lotto systemet, som stort set altid vil give dig en gevinst, når du har de 7 vindertal opstillet korrekt. Du får således en mere matematisk og systematisk tilgang til lottospillet samt en højere gevinstgaranti.

Hvor meget kan man vinde i lotto?

Der er utroligt store gevinster, man kan vinde, når man spiller lotto, og vi vil her give et par eksempler. Tilbage i 2008 løb en heldig lottospiller med intet mindre end 38.564.007 kr., da vedkommende spillede lørdags lotto, og samme år fik en anden heldig spiller en udbetaling på 33.240.799 kr. Når det kommer til onsdags lotto ligger den største gevinst netop nu på 152.752.931 kr., og denne gevinst blev udtrukket i april måned i år 2017. Det kan således være en rigtig god idé at spille med hver eneste uge, såfremt man går med drømmen om at blive millionær en dag ved at vinde den helt store gevinst.

Eurojackpotten er uden tvivl den største gevinst, du har mulighed for at vinde, når du spiller lotto, og det er således den, man bør gå efter, hvis man ønsker at blive mangemillionær. Der er nemlig altid her som minimum 63 millioner i præmiepuljen, hvilket er en ganske pæn pengesum, og grunden til at denne pulje er så stor er, at dette spil bliver spillet i flere lande rundt omkring i Europa.

Sandsynligheden for at vinde i lotto?

Dine vinderchancer, når du spiller lørdags lotto, er lidt over 1,6%, hvilket for mange danskere godt kan virke temmelig lavt. Men her skal man huske sig selv på, at der hver eneste uge er flere vindere, når der spilles lotto, og du bør således ikke opgive håbet – for nogen skal jo vinde. Såfremt du ønsker at øge dine chancer for at vinde, kan det være en rigtig god idé at spille på flere forskellige rækker.

Hvornår trækkes lottotal?

vindertal lottoNår du spiller lørdags lotto, er der som sagt 7 vindertal, der skal trækkes lod, men hvornår på dagen kan du som spiller egentlig se spillets resultater? Hvilken tid skal du sidde klar? Danske Spil trækker lod om disse tal hver eneste lørdag kl. 19 om aftenen, og du har mulighed for at følge med i denne lodtrækning på Danske Spils egen hjemmeside. Tidligere blev denne lodtrækning vist på Danmarks Radio, og det hørte til blandt mange danskeres aftenritual om lørdagen. Har du i stedet spillet onsdags lotto, og ønsker du at finde ud af resultaterne her, skal du ligeledes gå ind på Danske Spils hjemmeside. Det skal du naturligvis gøre om onsdagen, men her er det lidt før, du skal følge med, nemlig allerede kl. 18.

Lotto vindertal

Det er ligeledes på Danske Spils egen hjemmeside, at du kan gå ind og finde lotto vindertallene, så du kan finde ud af, om du har vundet den helt store gevinst. Her skal du blot vælge datoen for den trækning, du leder efter, hvorefter du med det samme kan se de rigtige lottotal – både vindertallene samt tillægstallene – og se, om du er ugens vinder. Du kan desuden her både se resultaterne for i går, i dag eller sidste uge. Endelig skal det også nævnes, at du har mulighed for at finde lotto vindertallene på tekst tv, og her er det på side 291, såfremt du anvender DR, og side 291 på TV2.

Jokertal

Inden lørdags og onsdags lotto udtrækningen finder sted, skal der også trækkes jokertal, som ganske kort forklaret er tillægstal. Du kan vælge at spille med i joker, når du køber din lotto kupon, men her skal du dog købe som minimum to rækker, for at kunne vælge dette spil til. Jokertal består af to rækker indeholdende syv tal, og disse tal ligger mellem 0 og 9, og bliver desuden valgt automatisk. Du har således ingen indflydelse, når du spiller med joker, men du skal blot sætte et kryds i boksen, hvor der står joker, når du har købt din kupon. Såfremt du skulle være så heldig at have alle disse syv tal korrekt, vinder du joker-gevinsten, og her er det vigtigt at huske på, at tallene skal læses bagfra, og at det yderligere er et krav, at du har dem i den korrekte rækkefølge. Men såfremt du blot har de sidste to tal i rækken rigtigt, vinder du en gevinst. Foruden at kunne spille med joker, når du spiller lotto om lørdagen og onsdagen, kan du også spille joker, når du spiller Danske Spil Bingo.

Jokeren er et ekstra supplement for dig, der ønsker at øge dine vinderchancer, når du spiller lotto, da der er flere millioner i 1. præmiepuljen, når du spiller joker. Den største gevinst, der er blevet vundet med joker, er på hele 50 millioner kroner, og denne gevinst blev vundet tilbage i 2000 i januar måned.

Million garanti

Million garantien sikrer dig som spiller, at du stadig kan være med i opløbet om den store præmiegevinst på 1 million kr., selvom at du ikke har nogen gevinst på din lottokupon. Denne garanti er et nyt tiltag fra Danske Spil, som trådte i kraft i maj 2017, og den går i sin enkelthed ud på, at der bliver trukket lod om 2 gevinster á 1 million kroner blandt samtlige rækker, der er blevet spillet på.

Hvor kan jeg spille lotto?

spil lotto fra din tabletDer er mange forskellige muligheder ift., hvor man kan spille lotto. Du kan eksempelvis vælge at spille lotto online på nettet via Danske Spils hjemmeside, og det gør du ved at oprette dig som bruger. Når du spiller online, kan du spille helt automatisk med dine faste systemer og tal, uden at skulle ned til din lokale lottoforhandler. Herudover slipper du også for at skulle bekymre dig om, om du nu kommer til at tabe din lottokupon, da det hele ligger sikkert på nettet. Herudover kan du også spille lotto, når du er på farten, ved at installere en app til din mobil. På den måde kan du altid følge med i, hvordan det går, så længe du blot har adgang til internettet. Endelig kan du naturligvis også vælge den mere gammeldags facon, hvor du investerer i en kupon i en kiosk eller et supermarked, der forhandler lotto. Der er stadig rigtig mange danske spillere, der anvender denne metode, da det for mange stadig er noget ganske særligt.

Spil også vikinglotto

Øg dine vinderchancer markant og spil med i vikinglotto om onsdagen, i stedet for kun at spille med om lørdagen. Vikinglotto er et fælles spil for alle de nordiske lande, og det blev lanceret tilbage i marts 1993. Når man spiller vikinglotto, spiller man med om to præmiepuljer, og det går således ud på, at du som spiller skal gætte 6 af de rigtige tal ud af 48 muligheder, og herudover skal du også gætte 1 rigtigt vikingtal ud af 8.

Der kan godt gå rigtig lang tid, hvis man udelukkende spiller lotto om lørdagen, og her er vikinglotto et rigtig godt supplement, eftersom det ligger midt på ugen. Herudover er der altid en stor pengepræmie at gå efter, og 1. præmiepuljen ligger altid på minimum 19 millioner kroner. Der er desuden fem forskellige varianter af vikinglotto, nemlig lyn vikinglotto, system vikinglotto, vælg selv vikinglotto, lykke vikinglotto samt vikinglotto plus. På den måde findes der et spil for alle, hvad end foretrækker selv at kunne vælge enten system eller tal, eller hvis du er til de lidt mere hurtige spil. Når du spiller lyn vikinglotto, vælger systemet de 6 hovedtal samt ét enkelt vikingtal på hver af de rækker, som du ønsker at spille på. System vikinglotto er for dig, der ønsker en mere systematisk og matematisk tilgang, mens vælg selv versionen giver dig mulighed for at selv at vælge dine tal. Med lykke vikinglotto kan du få alle dine lykketal med på de rækker du køber, hvorefter systemet selv vælger resten, og endelig kan du vælge vikinglotto plus, der altid minder dig om, når det er tid til at forny din kupon.

Spil også Eurojackpot

Du kan som sagt også vælge at spille med i Eurojackpot, som har den helt store 1. præmiepulje på hele 63 millioner kroner. Når du spiller Eurojackpot, skal du blot vælg dine hovedtal samt stjernetal, og herudover skal du vælge hvor mange uger, du gerne vil spille. Herefter skal du blot holde øje med, om du bliver den næste store vinder, og denne lodtrækning sker hver fredag kl. 23. Det gode ved denne helt store jackpot er, at såfremt ingen vinder de mange millioner, vokser puljen sig blot større. Men hvordan vinder man så denne præmie? Det kræver, at du har både begge stjernetal rigtige samt de 5 hovedtal rigtige på den samme række, og man siger generelt, at chancen for at vinde en gevinst her er større, hvis man sammenligner med vinderchancerne i lotto. Så hvis du ønsker at vinde en gevinst – stor såvel som lille – bør du uden tvivl spille med i Eurojackpot. Du kan desuden spille med om denne jackpot på mange forskellige måder, da den både kan vælges til, når du vælger lynkuponen, rækkespil, lykketal, systemspil og udfyld-selv.