Odds guide

odds guideDu finder her på siden en samlet guide til, hvordan du kan blive en bedre oddser, og vi besvarer bl.a. spørgsmål om, hvad det vil sige at oddse, hvordan man gør det mest hensigtsmæssigt osv. Vi tilbyder dig altså den nødvendige hjælp, når det kommer til at oddse, og herudover giver vi dig også en definition af, hvad odds egentlig er, så du som nybegynder kan komme godt i gang. Det er i løbet af de seneste par år gået hen og blevet mere og mere populært i Danmark at oddse, hvorfor hele denne verden godt kan virke en smule svær at navigere rundt i – især som nybegynder – og det er således vores formål at levere den nødvendige hjælp, så du kan blive endnu klogere på at oddse. Såfremt du ikke sætter tid af til at sætte dig ordentligt ind i samtlige regler og betingelser, kan du hurtigt komme i uføre og ende med at tabe en helt masse penge – så hvis du gerne vil undgå det og være sikret en god, underholdende og sikker oplevelse som oddset nybegynder, bør du uden tvivl læse med her. I denne guide får du altså de bedste tips leveret, og disse kan desuden også være til stor gavn for de mere rutinerede oddsere i landet. Nederst i vores guide vil vi desuden give dig svar på nogle af de mest gængse spørgsmål, der bliver stillet, når det kommer til at oddse.

Hvad betyder odds?

Først vil vi gerne starte ud med at forklare, hvad odds egentlig betyder, da der ofte kan opstå uenighed om ordets reelle betydning. Ganske kort forklaret bruges begrebet ”odds” til at give dig som spiller en idé om, hvor stort et beløb du har mulighed for at vinde ift. det pågældende spils udfald, hvad end du oddser på fodbold, cykling, håndbold eller noget helt fjerde. Du bør desuden i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at odds ikke blot angives i én enkelt enhed, men at den faktisk kan skrives i adskillige formater, her iblandt som fraktioner, decimaler osv. Det er således vigtigt, at du er opmærksom på det, da de forskellige bookmakere godt kan anvende forskellige formater, når de skal angive deres odds.

Ydermere kan odds være enten lave eller høje, og såfremt du eksempelvis falder over odds 1,20, når du eksempelvis spiller på en fodboldkamp, indikerer det, at det pågældende fodboldhold er storfavorit til at vinde kampen. Falder du derimod over odds 19,00 i en kamp, vil det sige, at det pågældende firma, der sætter oddsene, ikke har så stor tiltro til, at netop det udfald vil komme til at ske. For hvis den givne oddssætter – eller bookmaker, som det også kaldes – udbyder odds 19,00 på et helt bestemt udfald i en kamp, vil det helt konkret sige, at du som spiller får den indsats, du har spillet, 19,00 gange tilbage, såfremt man skulle være så heldig at vinde, og satser du som spiller eksempelvis 50 kr., får du dermed 950 kr. tilbage. Et andet eksempel på det kunne være en håndboldkamp, der har odds 2,00, såfremt den pågældende kamp skulle gå hen og ende uafgjort mellem de to hold. Her vil det så sige, at du som spiller får det beløb, du har spillet, 2,00 gange igen – så hvis du i så fald har satset eksempelvis 100 kr., får du dermed 200 kr. igen, hvis du har oddset, at kampen ville ende uafgjort.

Hvad kan jeg oddse på?

vMen hvad kan man så egentlig oddse på? Der er et hav af valgmuligheder, når det kommer til, hvad man som spiller kan vælge at oddse på. Rigtig mange mennesker vil højst sandsynligt forbinde det at oddse med de mere gængse og store sportsgrene såsom håndbold, fodbold osv., og det er da også ganske populært at oddse på de store ligaer – både internationalt og nationalt – såsom Champions League, Premier League og den danske Superliga herhjemme. Herudover kan du også vælge at oddse på cykling, når der eksempelvis skal køres Giro d’Italia og Tour de France, eller vælge at oddse på resultater inden for golf. Ydermere har du muligheden for at oddse på kampe, når det kommer til ishockey, eller måske du ønsker at satse penge inden for hestevæddeløb. Alle kampe inden for NBA, som er den professionelle basket liga i Nordamerika, har du ligeledes muligheden for at oddse på. Inden for sportens verden er det især kampenes resultater, man typisk oddser på, men det er faktisk også muligt at spille på, hvor mange hjørnespark, der bliver dømt i en given kamp, hvem der bliver kampens helt store topscorer samt hvilke hold, der enten ligger til nedrykning eller oprykning i en bestemt liga. Foruden disse odds, der gør sig gældende ift. en kamp eller et hold, kan du herudover også vælge at oddse på, hvem der bliver modtager af den hæderfulde pris, nemlig FIFA’s Ballon D’or, der går til den europæiske fodboldspiller, der har klaret sig bedst i løbet af et år.

Det er dog ikke kun disse populære og store sportsgrene, du kan oddse på. Det er endda muligt at oddse på Esport, såsom CSGO. Esport har virkelig fundet sin vej frem i løbet af de seneste par år, og der er således kommet masser af store turneringer, som du har mulighed for at vinde penge på. Endelig skal det også nævnes, at du også har mulighed for at oddse, selvom du ikke er den helt store sportsentusiast, da det er muligt at oddse på større tv-begivenheder i landet såsom X Factor og MGP.

Hvor kan jeg oddse henne?

Det er naturligvis nødvendigt med et sted, hvor du har mulighed for at oddse, og her har du som spiller to valgmuligheder. Enten kan du vælge at spille online eller også kan du gå ned i din lokale kiosk for at spille. Såfremt du vælger at oddse et fysisk sted – såsom en kiosk – foregår det ved, at du spiller på et udfald hos Danske Spil på en kupon ved en tips-stander. Her kan du bl.a. vælge at spille Den Lange, der hovedsageligt består af sportskampe inden for sportsgrene såsom basketball, håndbold samt fodbold. De fleste danskere vil kunne genkende Den Lange som det spil, hvor man skal sætte et 1-tal, såfremt man tror på, at holdet på hjemmebane vinder, et X hvis man tror på uafgjort og endelig et 2-tal, hvis man tror på, at holdet udefra ender som vinder.

Ønsker du derimod at slippe for at skulle forlade dit hjem, når du skal spille med om resultaterne, findes der også adskillige sider online med forskellige udbydere og bookmakere, som giver dig mulighed for at oddse, mens du blot ligger hjemme på sofaen i rolige omgivelser. Det er desuden utroligt nemt for dig at gå ind og oprette en odds-konto hos en given udbyder online, og sikkerheden er desuden også meget høj her.

Oddse online eller fysiske kuponer

odds onlineI og med at det både er muligt at oddse online samt fysisk i de lokale kiosker rundt omkring i landet, kan det være utroligt svært at afgøre, hvorvidt man bør foretrække det ene frem for det andet – især hvis man er nybegynder. Der er naturligvis noget nostalgisk og ganske særligt i at gå ned i kiosken i det lokalområde, hvor man bor lørdag formiddag og spille på fodboldkampe ved en traditionel tips-stander fra Danske Spil. Dog kræver det naturligvis, at man gider bruge sin tid på at komme op ad sofaen, hoppe på cyklen og køre ned til købmanden eller supermarkedet for at investere i en kupon – herudover kan du også komme ud for, at der er visse krav og betingelser om, at du som minimum skal spille på to kampe på kuponen osv. Såfremt du i stedet vælger at oddse online finder du et langt større udvalg af spiludbydere, der desuden tilbyder bedre odds, og herudover kan du blot vælge at foretage dine odds, mens du slapper af derhjemme i lænestolen eller i sofaen. Det skal dog siges, at du også har mulighed for at spille online hos Danske Spil.

Om du ønsker at oddse på nettet eller i kiosker afhænger helt og holdent af, hvor meget du gerne vil spille, og hvad din generelle spilstrategi er. Herudover har det også en betydning, hvilke sportsgrene du ønsker at spille på. Det kommer således an på dine personlige præferencer, når det kommer til odds, og du kan for eksempel vælge at prøve kræfter med begge dele, så du dermed får det bedste grundlag for at træffe en beslutning.

Få en bonus, første gang du oddser online

Vælger du dog at oddse online frem for ved at investere i en kupon i en kiosk, er der en helt stor fordel, og det er, at du som ny kunde hos en online udbyder kan modtage en betting bonus, når du indbetaler penge, så du får et endnu højere beløb at spille for. Denne velkomstbonus – eller indbetalingsbonus, som den også kaldes – bliver sat direkte ind på din konto, og du kan således frit vælge lige akkurat den håndbold- eller fodboldkamp, som du ønsker at bruge de ekstra penge på. Du bør dog i forbindelse med dette være opmærksom på, at der som regel er visse krav om, at du skal omsætte bonussen et vis antal gange, før at du har mulighed for at få pengene udbetalt.

Det er dog også muligt som spiller at finde tilbud om gratis odds bonusser uden indbetaling, og disse kan både blive budt til spillere, der har været brugere hos den pågældende udbyder længe, men også nye kunder. Det kan eksempelvis være eksklusive kampagner, hvor du får mulighed for at få freebets eller risikofrie spil. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at det er ganske få udbydere, der tilbyder disse gratis bonusser, der slet ikke kræver nogen indbetaling.

Odds fra alle enheder – computer, mobil eller tablet

odds fra alle enhederForuden at kunne oddse online via sin computer derhjemme, er det nu også blevet muligt at oddse fra andre enheder såsom tablets og smartphones. Det er utroligt nemt at oddse på disse enheder, og i løbet af de seneste par år er der flere og flere udbydere, der tilbyder odds via mobilen – oftest vil det blot kræve, at man henter en app på App Store. Du skal således blot oprette en spilkonto hos lige netop den bookmaker, du bedst synes om, og herefter kan du spille fra samtlige enheder. Yderligere skal det nævnes, at der er visse spiludbydere, der udlover attraktive mobilbonusser

Når du oddser via din mobil eller tablet kan du spille med når som helst, så længe du blot har adgang til internettet. Du behøver desuden ikke logge ind med dit NemID. Med muligheden for at kunne oddse fra samtlige enheder, får du uendelige muligheder som spiller, og du behøver heller aldrig gå glip af gode odds igen.

Live odds

Med live odds får du som spiller muligheden for at spille på en hvilken som helst sportsbegivenhed, mens den løber af stablen, og du kan således følge med i begivenheden enten på din computer eller i fjernsynet, mens du oddser. Den klart største fordel, man får ved at spille live, er, at man har adgang til de præcis samme informationer, som bookmakeren har, såfremt man vælger at sidde og følge med i kampen, mens man spiller. Man får således den nøjagtig samme viden om eksempelvis karantæner, kampopstillinger og skader, så dine chancer for at få gevinst og blive den helt store vinder bliver større, da du dermed bedre vil kunne lægge en god og taktisk strategi. Herudover får du med live odds muligheden for at se, hvordan et givent hold spiller, inden du oddser, og hvis du eksempelvis kan se, at et bestemt hold har de største chancer i løbet af kampen, kan du vælge at spille på, at det hold vil score næste mål. Det handler altså om at gennemskue en tendens i kampen, og herefter spille på det, da du dermed øger dine vinderchancer markant. Endelig har du med live odds mulighed for at spille på flere forskellige hændelser i samme kamp, og du kan således vinde mere.

Det er i dag muligt at spille live odds hos stort set samtlige bookmakere, og herudover har du også mulighed for at spille på langt de fleste sportsgrene.

Cash out

Cash out giver dig mulighed for at lukke et givent væddemål, før kampen eller kampene er spillet færdig. På den måde får du som spiller både mulighed for at reducere tabet, såfremt den pågældende kamp ikke går, som du havde regnet med, men det bliver også muligt for dig at sikre dig en lille del af gevinsten, hvis kampen går, som du havde forudset. Grunden til at mange odds-spillere vælger at bruge cash out-funktionen er, at du dermed kan lukke væddemålet, før kampen er ovre, så du slipper for at blive alt for nervøs i de sidste par minutter. Det vil således ikke være muligt at tabe det hele til sidst i en kamp, og der er i løbet af de seneste par år flere og flere bookmakere, der tilbyder denne funktion til deres brugere – dog ved forskellige begreber samt på forskellige måder. Du bør desuden være opmærksom på, at det ikke er på alle kampe, hvor denne funktion vil være tilgængelig, og du bør således holde øje med, om du har denne mulighed, før du spiller.   

Hvordan vælger jeg den rette odds side?

odds hvorDet kan godt gå hen og blive rigtig svært at vælge lige akkurat den bedste odds side til dig, eftersom der som sagt findes så mange forskellige odds sider online, og herudover kan man vurdere en given side ud fra mange forskellige faktorer. Først og fremmest bør du være særligt opmærksom på, om der er høje odds på siden, og at der desuden er et stort udvalg af ligaer, spiltyper samt sportsgrene. Ydermere er en god odds side kendetegnet ved, at den udbyder regelmæssige tilbud og attraktive bonusser. Det er dog naturligvis forskelligt fra person til person, hvor vigtigt disse faktorer er, og det er derfor svært at svare på, hvad der gør en betting side god, eftersom dette er en individuel sag.

Det skal desuden nævnes, at der er mange fordele ved at vælge at spille på danske sider med dansk licens, da du på den måde er garanteret, at du ikke vil blive snydt, da det vil sige, at siden er underlagt den danske spillelov. Når du vælger at oddse via en dansk udbyder kan du dermed vide dig fuldstændig sikker på, at siden overholder samtlige pågældende regler og krav, og at pengeoverførslen også foregår sikkert. Hvis du ønsker at tjekke, om en side har dansk licens eller ej, skal du kigge efter den danske Spillemyndigheds logo, og dette logo vil oftest være at finde på forsiden.

Læs ekspertråd og bliv inspireret

Ønsker du at øge dine vinderchancer yderligere, når du oddser, skal du ikke være bange for at søge tips og råd fra en ekspert inden for området. Med disse ekspertråd fra forskellige grupper får du nemlig adskillige fiduser og forslag til dagens kampe, og disse råd kommer alle fra ekstremt talentfulde folk, der har foretaget adskillige researchs i flere år. Hvis man gerne vil opnå større succes inden for odds verdenen, kræver det uden tvivl en fyldestgørende analyse, da der er utroligt mange aspekter, der kan gå ind og have stor indflydelse på kampenes resultater, og dette forarbejde kan for rigtig mange mennesker virkelig meget uoverskueligt. Netop derfor er der mange spillere, der søger råd fra disse eksperter, der hellere end gerne vil gøre det grundige og kedsommelige arbejde for dig, og det er således en oplagt mulighed for dig, der ønsker at øge dine vinderchancer, når du oddser. Der er rigtig mange spillere, der blot gætter og følger deres mavefornemmelse, når de spiller om resultater og hjørnespark, men ved at gøre brug af disse tips og tricks fra de førende eksperter inden for området, kan du basere alle dine odds på en grundig gennemgang og analyse.

Hold regnskab

hold regnskabDet er utroligt vigtigt, at du sørger for at holde regnskab med dine odds, så du ikke kommer til at stå i en uheldig situation, hvor du har spillet alle dine penge væk, og det gør du bl.a. ved at holde styr på både din profit og din underskud i et regnskabsprogram. Der findes i dag rigtig mange smarte systemer, som giver dig mulighed for at holde styr på din udregning, selvom du måske ikke er så skarp til matematik. Du kan eksempelvis anvende Excel, så du kan få et bedre overblik over dit overskud eller underskud, når du spiller. Her er det blot nødvendigt, at du indtaster odds, dato og indsats, og herefter vil skabelonen selv regne det hele ud for dig. Det kræver således blot, at du har Excel på din computer.

Regler for at odds

Der er en aldersgrænse, der gør sig gældende, når det kommer til at kunne oddse. Det er ikke lovligt at oddse online, når du er under 18 år, og herudover skal man ligeledes være fyldt 18 år, såfremt man ønsker at spille sportsspil, såsom Tips eller Oddset. Hvis en given forhandler bliver opdaget i at sælge disse spil til unge under 18 år, vil butikken kunne få frataget sin ret til at sælge spil fremover.

FAQ

Hvad betyder odds ratio?

Odds ratio er et mål, man ofte anvender, såfremt man ønsker at finde ud af sammenhængen mellem to variable. Det er således et forhold – altså ratio – mellem to odds, og hvis odds ratio eksempelvis er 1, vil det sige, at der ikke er nogen forskel på de to grupper.

Sandsynlighed for at vinde i odds?

Såfremt du ønsker at øge sandsynligheden for at vinde i odds, bør du analysere den pågældende kamp grundigt, inden du spiller. Herudover er det utroligt vigtigt, at du er tålmodig i dit spil, og at du desuden går efter 50/50 spil. Ydermere bør du fokusere på at vinde de lidt mindre gevinster, da disse på længere sigt naturligvis kan resultere i et større beløb.

Min kamp er udsat – hvad gør jeg?

Det er forskelligt fra spiludbyder til spiludbyder, hvordan de håndterer situationer, hvor kampe enten bliver udsatte eller aflyste. Der er visse udbydere, der vælger at annullere alle spil, mens andre udbetaler gevinst. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at gå ind og læser udbyderens regler og betingelser, inden du oddser, så du er forberedt, såfremt kampen skulle gå hen og blive udsat.  

Hvad er handicap odds?

Handicap odds er kendetegnet ved, at en af de pågældende hold har enten en ulempe eller fordel fra starten af kampen ift. det konkrete væddemål. Man skal dog her være opmærksom på, at på trods af at spiludbyderen har tilføjet et handicap odds til kampen, vil du som spiller stadig have tre mulige udfald at vælge imellem: 1, X eller 2.

Forskellen på alm. handicap og asian?

Normalvis har man som spiller som sagt mulighed for at oddse enten 1, X eller 2, men du har ikke mulighed for at spille X med Asian Handicap, og såfremt du kigger på denne type odds, er det meget normalt, at man støder på enten kvarte eller halve mål. Disse gør, at det ikke er muligt for en kamp at ende uafgjort, eftersom det jo naturligvis ikke er muligt for et hold at score et kvart eller halvt mål.

Hvad er en double?

En double er to kampe, hvor deres to odds er blevet ganget sammen – og begge kampe skal således vindes, før at du kan få gevinst som spiller.

Dobbeltchance betyder?

En dobbeltchance er, når man spiller enten 12, X2 eller 1X om udfaldet af en given kamp. Man dækker således 2/3 af de mulige udfald af kampen med blot et enkelt odds, og en dobbeltchance er især godt, når der er tale om særligt høje odds.

Hvad er systemspil?

Man kan bruge systemspil, såfremt man ønsker at beskytte sig mod enten flere bets på sin kupon eller mod et enkelt. Det er muligt at spille systemspil hos samtlige spiludbydere i dag, men de findes dog i mange forskellige varianter.

Hvad er måljagt?

Måljagt er et spil fra Danske Spil, der går ud på, at du som spiller skal gætte resultatet af tre forskellige kampe. Spillet er et puljespil, og gevinsten er således bestemt af, hvor mange spillere der har den samme kupon.