Bedste odds

bedste oddsMåske har du før oplevet, at din ven har fået et højere odds end dig på det samme udfald i den samme kamp. Er dette tilfældet, så var du på daværende tidspunkt med statsgaranti irriteret over, at der var forskel på jeres gevinster, for hvorfor skulle du ikke tjene lige så meget, når I har spillet på det samme?

Ovenstående tankegang er ganske logisk. Hvis man oddser på det samme udfald i den samme kamp, hvordan kan der så være forskel på gevinsterne? Det kan der sagtens, da de forskellige bookmakere også konkurrerer på at udbyde de højeste odds. Vi vil i denne guide komme omkring alt, der er at fortælle om de bedste odds; hvordan du får dem, hvor du skal kigge, og hvad du skal kigge efter.

Bedste odds – introduktion

Scenariet beskrevet i afsnittet før er noget, der er hændt for de fleste oddsere. Bookmakerne konkurrerer nemlig blandt andet på noget, der hedder tilbagebetalingsprocent, som – kort beskrevet – er et udtryk for, hvor stor en del af forbrugerens indskud bookmakeren teoretisk set forventer at tilbagebetale i gevinster.

De forskellige bookmakere på det danske marked arbejder ud fra forskellige tilbagebetalingsprocenter, og det afhænger typisk af, hvor sikker bookmakeren er på området. Danske Spil har eksempelvis en højere tilbagebetalingsprocent på Superligaen, end de har på andre ligaer.

At Danske Spil opererer med en højere tilbagebetalingsprocent på Superligaen er et udtryk for, at de føler sig mere sikre på kampene her. Det er altid en god ting for dig som forbruger, at tilbagebetalingsprocenten er høj. Jo højere denne procent er, jo mere får du i teorien for pengene.

Hvis du ønsker selv at sammenligne tilbagebetalingsprocenter hos de forskellige bookmakere, så kan du ganske simpelt gøre det ved at benytte dig af følgende formel, som du kan teste af på en række forskellige odds:

100/(100/udfaldA + 100/udfaldB + 100/udfaldC (+ potentielt flere eller færre))

Er det vigtigt at få de bedste odds?

Overskriften kan virke ledende, og det er den naturligvis også. Selvfølgelig er det vigtigt, at du får det absolut højeste odds på det udfald, som du ønsker at spille. Hvis vi antager, at Unibet udbyder et odds, som vi vil spille til odds 3,25, men Bet365 udbyder det identiske odds til 3,50, så er det klart, at det bliver mere interessant at spille den på Bet365.

Vi er klar over, at det ganske få procent højere, at oddset ligger i ovenstående eksempel, men hvis det er over en længere periode med flere gevinster, så løber procenterne op. Hvis du ønsker, at din indtjening på odds er så optimeret som muligt, så er det en nødvendighed, at du spiller på de højeste odds.

For at illustrere vigtigheden af de bedste odds, så benytter vi eksemplet fra før igen. Hvis du vil smide 1000 kr,- på et udfald, og vi antager, at du kan få udfaldet til odds 3,25 eller 3,50, så vil differencen i din mulige gevinst være på hele 250 kr,-. 1000 x 3,25 = 3250 & 1000 x 3,50 = 3500.

Husk derfor altid at få de bedste odds, så du får mest muligt ud af pengene. Det kræver ganske lidt af dig, og du kan eventuelt selv benytte formlen fra introduktionen. Du vil, efter ganske få stikprøver, hurtigt indse hvilke bookmakere, der kører med de højeste tilbagebetalingsprocenter og dermed de bedste odds.

Odds sammenligning

odds sammenligningTilbagebetalingsprocenten har været nævnt et par gange, og formlen for at udregne denne vil blive benyttet i afsnittet her. Vi vil foretage få stikprøver for at sammenligne odds og eventuelt se, om der tegner sig et mønster af hvilken – eller hvilke – bookmakere, der tilbyder de bedste odds.

Hvis vi eksempelvis kigger mod VM-kvalifikationen, hvor flere større nationer mødes, så viser en hurtig stikprøve, at der er lavere tilbagebetalingsprocenter her – generelt set – i forhold til eksempelvis Superligaen. En hurtig stikprøve viser, at Unibet ligger omkring 94,5 %, hvilket er det højeste.

De resterende bookmakere ligger på alt fra 92-94 % i tilbagebetalingsprocent på VM-kvalifikationen. Dette må siges at være noget lavere end, vi eksempelvis ser ved større ligaer som Premier League, hvor flere af de store bookmakere giver procenter op imod 98-99 %.

Igen er det vigtigt at have in mente, at tilbagebetalingsprocenten varierer utrolig meget ud fra en række forskellige faktorer. Helt essentielt er det, hvor sikker bookmakeren føler sig på det marked, som du spiller på, for der er med sikkerhed ingen bookmaker, der udbyder høje odds, hvis markedet er usikkert.

E-sport, som er blevet utrolig populært, er et perfekt eksempel på et marked, hvor der er stor variation i tilbagebetalingsprocenter, også bookmakeren imellem. E-sport er computerspil, og det kan være nogle andre faktorer, der spiller ind her i forhold til usikkerheden.

Hvis vi til sidst kigger på basketball, finder vi her nogle – næsten – identiske odds, når vi sammenligner oddsene. Tilbagebetalingsprocenterne er nemlig uhyggeligt identiske på NBA, hvor vi ser alle bookmakere faktisk har ligget på 94-95 % i finalekampene imellem GSW & Cavs.

Som du måske kan fornemme, er der en stor forskel, når vi sammenligner odds. Den bedste odds side er svær at finde, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Hvis du eksempelvis kun spiller på Superligaen, så er den bedste odds side for dig den side, hvor de har den højeste tilbagebetalingsprocent på Superligaen.

Fordele ved at sammenligne odds

Når du sammenligner odds, får du et reelt billede af, hvor det er bedst at spille. Der er utallige fordele forbundet med, at du sammenligner odds, men den vigtigste årsag er ganske enkelt, den også fornævnte, at du får mest muligt for dine penge. Hvis du mangler et par sko, og du kan få dem i to butikker, der ligger side om side, men den ene butik tager 50 kr. mere for skoene, så vælger du formodentligt ikke den dyreste butik.

I sidste ende er det dig, der går glip af penge, hvis du spiller hos en bookmaker, der ligger lavere end andre på deres odds. Hvis du kombinerer dine kampe på den samme kupon, og du får alle oddsene på kuponen lavere, end du kunne hos andre bookmakere, så kan beløbet i den grad løbe op. Derfor er det vigtigt, at du husker at sammenligne de bedste odds, så du altid får det højeste odds, når du spiller.

Husk også på, at den bedste odds side er svær at finde. Det tager tid. Husk også, at det kan variere alt efter hvilket marked, som du ønsker at spille på. Den side, du tror er den bedste, kan være den bedste odds side på fodbold, men den dårligste odds side på håndbold. Vi anbefaler derfor, at du selv prøver kræfter med formlen, der kan udregne tilbagebetalingsprocenter, så du får det optimale ud af dine penge.