Betting sider

De fleste danskere har spillet på en kamp eller begivenhed i løbet af deres liv. Der findes et stort udvalg af danske betting sider, der endda giver os mulighed for at oddse helt ned til vores lokale fodboldklub fra serie 2. Markedet er enormt med mange betting sider, og det kan være besværligt at gennemskue hvilken af de danske betting sider der kan tilbyde dig netop det, du ønsker.

I de kommende afsnit vil vi forsøge at overskueliggøre de bedste betting sider, så du er helt opdateret på de muligheder, du har, når du sidder en søndag eftermiddag i sofaen parat til at nyde en god fodboldkamp, men blot mangler den rigtige af de bedste betting sider.

Hvad betyder et odds?

odds sammenligningEt odds er udtryk for, hvor meget du kan vinde på et givet udfald. Odds er dermed et spørgsmål om chancevurderinger, og betting siderne sætter individuelt deres odds ud fra en række faktorer. Odds kan variere alt efter, hvad du spiller på, og hvem der er favoritten. Favoritten har naturligvis et lavt odds, og der vil kunne findes et højere odds på den, der ikke forventes at vinde kampen eller begivenheden.

Hvis vi eksempelvis kigger på en fodboldkamp, er der tre udfald: hjemmeholdet, uafgjort og udeholdet. Antager vi, at hjemmeholdet er storfavorit til at vinde kampen på baggrund af en række faktorer, som bookmakeren selv undersøger, eksempelvis bedre spillere, skader, vejr- eller baneforhold, så vil oddset måske ligge omkring 1,20. Uafgjort og udeholdet vil have et langt højere odds, end du finder på favoritten.

Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet ovenover, vil du altså kunne vinde 200 kroner, hvis du smider 1000 kr. på hjemmeholdet til odds 1,20. Regnestykket er ganske simpelt: 1000×1,20 = 1200 kr. – altså en profit på 200 kroner. Hvis vi antager udeholdet giver odds 10, og du i stedet ønsker at spille på dem, hedder regnestykket: 1000×10 = 10.000 kr. Det vil sige, at din profit ville hedde 9000 kr.

Hvad er tilbagebetalingsprocent?

Når vi taler om odds og chancevurderinger er det i særdeleshed relevant at nævne tilbagebetalingsprocenter. Bookmakerne bag betting sider har nemlig sat en forventet indtjeningsmargin på kampen, du spiller på. Marginen kommer til udtryk i en tilbagebetalingsprocent, som svarer til, hvor stor en del af forbrugerens indskud bookmakeren teoretisk set forventer at tilbagebetale i gevinster.

Du vil nemlig opleve, at der er forskel i tilbagebetalingsprocenter hos de forskellige bookmakere. Jo højere tilbagebetalingsprocenten er, jo bedre er dit odds. Hvis tilbagebetalingsprocenten eksempelvis er lavere hos den samme udbyder på håndbold, end den er på fodbold, skal dette ses som et udtryk for, at bookmakeren er mere usikker på håndboldområdet end fodboldområdet.

Du kan selv udregne tilbagebetalingsprocenter hos de forskellige betting sider og bookmakere ved at benytte dig af denne formel:

100/(100/oddsA + 100/oddsB + 100/oddsC (+ potentielt flere eller færre))

Hvis du vil vide mere, så læs vores guide til at finde de bedste odds på betting sider.

Hvad er betting sider?

Ordet “betting sider” kan tolkes på to forskellige måder. De fleste forbinder bookmakere med betting sider, men der findes rent faktisk også en anden måde, du kan forstå termen på. En betting sider kan også være sider, der selv tilbyder tips og spilforslag, som personerne bag siden finder god værdi i. Der findes ligeledes “communities”, hvor du kan oprette en bruger og debattere samt diskutere med andre, der – ligesom dig – har oprettet en bruger og ønsker forslag.

Online bookmakere er betting sider, der udbyder odds inden for forskellige sportsgrene, samfundsbegivenheder eller TV-programmer. Eksempelvis Danske Spil – den danske bookmaker, der giver danskerne muligheden for at spille på vinderen af det populære musikprogram X-Factor. Hvis du er god til at læse tanker, bør du teste dig selv af, når det bliver nytårsaften, hvor du på flere betting sider kan spille på ord, der indgår i dronningens nytårstale. Der er forskellige betting sider afhængigt af land, men som du kan se på norskebettingsider.com, så er det mange af de samme bookmakere der går igen i vores nabolande. Hvis du bor eller arbejder i nabolandende kan det derfor være en god ide at tjekke hvilke lokale sider der anbefales.

Hos Spilzonen er vi den anden type af betting sider. Vi tilbyder guider til odds og betting sider, der kan hjælpe dig på de bedste betting sider, og vi kommer jævnligt med odds forslag, hvor du får muligheden for at læse analyser og begrundelser for, hvorfor du bør spille med på vores forslag. Denne forståelse af betting sider er også ganske normal, og hvem har ikke brug for et råd eller to sommetider? Det kunne jo være, at du havde overset noget ved den kamp, du skulle oddse på.

Hvad kan du oddse på?

betting siderSom nævnt i tidligere afsnit, kan du oddse på sportsgrene, samfundsbegivenheder eller TV-programmer. Her stopper det dog ikke. Markedet er enormt, og man fristes til at sige, at der ikke findes noget, du ikke kan spille på. Det er naturligvis ikke korrekt, men markedet er så stort, at der udbydes odds på stort set alle begivenheder i verden. Havde du eksempelvis spottet, at Trump skulle være USA’s næste præsident, så havde du ramt et rigtig godt odds.

I løbet af de sidste par år er det blevet utroligt populært at oddse på E-sport, der er blevet til en sportsgren, hvor der konstant udbydes odds på kampe indenfor populære computerspil som eksempelvis CS:GO og DOTA2. Flere betting sider giver dig også mulighed for at streame kampen, du spiller på, uanset sportsgren – og du kan på den måde selv følge dit odds.

Kort sagt: Du kan spille på næsten alt. Udbydere, der er godkendte i Danmark, har som regel en lang A-Z liste, hvor du kan scrolle ned og finde netop den sportsgren, begivenhed eller special, som du søger. Nogle danske betting sider har også en søgefunktion, fordi udvalget er så stort, at det ellers kan virke uoverskueligt for forbrugeren.

Vælg betting sider med dansk licens

Før du vælger din næste betting side, gør du klogt i at vælge en side, der har dansk spillelicens. Vi har i Danmark en masse reglementer, der sikrer, at vi som forbrugere altid er oplyste om vores muligheder og rettigheder. Spillemyndigheden er den instans i Danmark, der afgør om betting sider kan få en dansk spillelicens. Det kan virke overflødigt, men en bookmaker med dansk spillelicens er vigtigere, end du tror.

Hvis din bookmaker ikke har en dansk spillelicens, vil du ikke kunne få hjælp igennem Spillemyndigheden, hvis du oplever problemer med udbyderen. Dette er et problem blandt mange, som du vil opleve. Spillemyndigheden har rent faktisk lov til at spærre din adgang til betting sider, hvis de ikke har dansk spillelicens. Dette gælder også betting sider selv, der kan spærre din adgang, uden du kan gøre det mindste ved det.

Det er derfor på helt eget ansvar, hvis du ønsker at spille på betting sider uden dansk licens. Hvis du søger på internettet, kan du nemt finde historier fra folk, der har oplevet scenarier som de førnævnte. Vær dog opmærksom på, at udbydere uden dansk spillelicens ikke må henvende sig aktivt på det danske marked. Det er derfor usandsynligt, at du i første omgang vælger en udbyder uden dansk spillelicens, medmindre du selv har søgt efter det.

Oversigt over betting sider med dansk licens

I afsnittet før fik du forhåbentlig en idé om, hvor vigtigt det er, at du sikrer dig, at din bookmaker er godkendt med dansk spillelicens. Hos Oddssider.dk har vi samlet en liste over alle betting sider, der er godkendt med dansk spillelicens:

 • Bet365
 • Bet25
 • Betfair
 • Betsafe
 • Bwin
 • Cashpoint
 • Danske Spil
 • JetBull
 • NordicBet
 • StanleyBet (udelukkende i butikker)
 • Tipico
 • TipWin
 • Unibet
 • 888sport

Ovenstående bookmakere er alle godkendte til at udbyde spil på sportsbetting under den danske spillelov, så du gør klogt i at vælge en af disse, når du vælger din nye betting side.

Vælg betting sider med velkomstbonus

I afsnittet før blev samtlige betting sider med dansk spillelicens nævnt, og listen var lang. Du undrer dig måske over, hvordan de forskellige udbydere adskiller sig fra hinanden. Odds velkomstbonusser fra betting sider er eksempelvis et af de punkter, hvor du vil opleve en forskel i de forskellige betting siders tilbud. Du skal være opmærksom på, at en velkomstbonus udelukkende er til nye brugere, der aldrig har haft en konto på de pågældende betting sider.

Vær særligt opmærksom på to ting, når du kigger efter den ideelle velkomstbonus:

 •       Velkomstbonussens størrelse
 •       Omsætningskravet

Nogle sider tilbyder velkomstbonusser på 100 % helt op til 2000 kr. Det vil sige, at du kan indbetale op til 2000 kr. at spille for og modtage det tilsvarende beløb af bookmakeren. Omsætningskravet varierer også, alt efter hvilken bookmaker du har valgt.

Betfair tilbyder eksempelvis en velkomstbonus på 100 % helt op til 2000 kr., hvor omsætningskravet er 4x indbetaling og bonus til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den fulde bonus på 2000 kr., skal du altså omsætte for 16.000 kr. for at spille din bonus fri.

Den store variation i omsætningskrav og velkomstbonus kan gøre det svært at vælge den rette bookmaker. Vær altid opmærksom på, at omsætningskravet er bedre, jo færre gange du skal omsætte for, før du kan få din bonus udbetalt. Eksempelvis er der sider, der kræver, at du gennemspiller 10 gange, før du kan udbetale.

Odds fra mobil og tablet

odds på mobilNår du spiller, er der mange muligheder. Du kan både spille i din lokale kiosk, din lokale tank og endda i supermarkeder. De fleste fysiske butikker, som udbyder spil, gør det igennem Danske Spil, der er ejet af den danske stat. I dag er der mange oddsere, der benytter sig af langt smartere muligheder som apps, der giver dig muligheden for at sidde tilbagelænet i sofaen og placere et odds fra enten din mobil eller tablet.

De bedste betting sider på det danske marked tilbyder en app, der er kompatibel med både IOS og Android, så du kan spille fra din mobil og tablet, uanset styresystemet bagved. Det giver dig en lang række fordele som eksempelvis live-spil og lukke-funktion, som beskrives mere udførligt senere i denne guide.

Når du spiller fra mobil eller tablet skal du ikke logge ind med NemID hver gang, du ønsker at logge ind. Der er andre sikkerheder til mobil og tablet, der sørger for, at din sikkerhed altid kommer først. Nogle bookmakere tilbyder eksempelvis touch id-login, hvis din mobil er kompatibel med en funktion som denne. Ellers kan du ganske simpelt tilgå din konto via brugernavn og adgangskode.

Livebet på kampen

fodbold oddsEn af de fordele, du får, når du spiller fra mobil eller tablet, er, at du på nogle betting sider kan spille live på kampene. Det er også muligt fysisk i butikker, men der er en risiko for, at det odds, du står i køen og venter på at få spillet, går hjem, imens du venter. Hvis du benytter mobil eller tablet kan du spille live på en lang række kampe. Det er blot at vælge den kamp og det odds, du ønsker at spille på.

Der kan være både fordele og ulemper, når du spiller live. En af fordelene er, at du kan sidde tilbagelænet i sofaen og selv analysere den kamp, du ønsker at placere et odds på. Når du oddser live har du derfor adgang til de helt samme informationer, som din bookmaker har, og det kan være en stor fordel, da bookmakeren før kampstart sommetider kan have informationer, vi som forbrugere ikke har adgang til.

En af de ulemper, der findes ved at spille live, er, at udvalget af odds skrumper, når begivenheden, du ønsker at spille på, er begyndt. Det kræver også en del af din tid, hvis du vil spille live, da kampen skal analyseres, så du har det bedst mulige udgangspunkt for at placere dit odds og dermed ikke tabe penge. Der er naturligvis aldrig nogen garantier for at vinde penge, uanset om du oddser før eller under begivenheden.

Mulighed for at afslutte dit væddemål

Nogle danske betting sider giver dig mulighed for afslutte dit væddemål. Funktionen blev introduceret for et par år siden og er siden da blevet meget populær. Hvis du eksempelvis har oddset på en fodboldkamp, hvor det hold, du har spillet på, fører med 10 minutter tilbage af kampen, men du er nervøs for, om de kan holde sejren til sidst, kan du afslutte enten en del af dit væddemål eller det hele.

Denne funktion er en af dem, som de forskellige bookmakere konkurrerer på. Funktionen deler alligevel vandene, da det både kan være en fordel og en ulempe. Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet fra afsnittet før, kan det være en fordel, hvis du lukker, og det andet hold – som du forventede – scorer, så dit odds ellers ikke var gået hjem. Det kan dog også gå den anden vej. Hvis du afslutter, og kampen alligevel går hjem, vil du gå glip af en større gevinst.

Stream kampene live

odds på fodboldkampNår du oddser på en kamp eller begivenhed, vil der oftest – hvis det er en større kamp/begivenhed – være mulighed for, at du kan streame hele kampen via din mobil, tablet eller computer. Det er naturligvis ikke en mulighed, der tilbydes med alle kampe og begivenheder, men de fleste udbydere er gode til at gøre mulighederne ekstra lukrative i form af streams i høj kvalitet.

Hvis du eksempelvis spiller live, er dette især smart, fordi det altid giver dig muligheden for, at du kan følge kampen eller begivenheden med dine egne øjne og dermed selv vurdere, om dit spil ser godt eller skidt ud. Hvis du ikke synes, at dit odds ser godt ud, og du har fortrudt, kan du eksempelvis afslutte det igen, hvis din udbyder tilbyder dig denne funktion.

Vær opmærksom på gebyrer

Hvis du går op i de små detaljer i økonomien, er det relevant at kigge med her. Det er nemlig ikke alle betting sider, der giver dig gebyrfri ind- og udbetaling. På de enkelte sider kan det sommetider være besværligt at gennemskue, om der er pålagt gebyr, når du ind- og udbetaler. Vi har derfor samlet en liste over gebyr hos nogle af de bedste betting sider på det danske marked.

Listen herunder består sig af dansk spillelicens-godkendte betting sider, der ingen gebyrer overhovedet har forbundet med ind- og udbetalinger:

 • 888sport
 • bwin
 • Cashpoint
 • JetBull
 • Unibet

Populære Bet365 har ingen gebyrer ved indbetalinger, og du får muligheden for en gratis udbetaling hver 28. dag, ellers hedder prisen 12 pund pr. overførsel. Danske Spil tilbyder gratis indbetalinger ved Visa/Dankort, men har et gebyr på 1,27 % ved øvrige betalingskort. Betsafe har et gebyr på 2,5 % ved betalingskort. Betfair tager 100 kr. pr. bankoverførsel, men har ingen gebyr i forbindelse med indbetaling.

Hvordan finder jeg den bedste betting side?

Hvis du er på jagt efter de rigtige betting sider for dig, har du formentlig på nuværende tidspunkt indset, at markedet er enormt. Det er derfor vigtigt, at du selv tager stilling til en lang række ting, før du vælger din betting side. Du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig. Er det vigtigt, at siden udbyder en bestemt sportsgren? Eller er det vigtigt, at du får en høj velkomstbonus uden vilde omsætningskrav?

De fleste bookmakere i Danmark har et stort udvalg af sportsgrene og begivenheder. På dette punkt var der for nogle år tilbage stor variation fra udbyder til udbyder. Efter spillelovgivningen blev ændret, er der konstant optimeringer fra de forskellige bookmakere, der alle forsøger at holde sig opdaterede i forhold til hinanden, så variationen ikke er så stor.

Gør derfor op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig, at din bookmaker tilbyder. Hvis du ønsker højere odds, så find dig den bookmaker med den højeste tilbagebetalingsprocent. Hvis du ønsker en bookmaker, der altid kan hjælpe, så find dig en med 24-timers kundeservice. Tag overvejelserne med dig selv, men husk endelig at vælge en bookmaker med dansk spillelicens. Ellers burde du overveje nogle af de ting, vi har gennemgået i guiden her. God fornøjelse.