Odds bonus

odds bonusDet danske betting marked er stort, og derfor findes der et stort udvalg af bookmakere, som konkurrerer om at tilbyde den bedste velkomstbonus til oddsspillere. De bonusser, som de forskellige bookmakere tilbyder, varierer meget. Og der kan være hager som eksempelvis høje omsætningskrav, der gør, at du skal gennemspille bonussen et højt antal gange, før du kan få den udbetalt.

I denne guide vil vi hos Spilzonen forsøge at lære dig alt om denne betting bonus, som du – som ny spiller – kan få hos alle bookmakere. Dermed er du sikret, at du minutiøst og helt ned i mindste detalje forstår alt, hvad der er at forstå om en odds bonus og selv er i stand til at vælge den rette bookmaker og den rette velkomstbonus.

Hvad er en odds bonus?

Du har måske hørt om en odds bonus eller velkomstbonus, hvis du har set TV-reklamer. De forskellige bookmakere med dansk spillelicens er nemlig dygtige til at nå ud til os danskere med deres fine velkomstbonusser, der lyder så perfekte, når vi hører dem blive beskrevet i TV’et. Der er naturligvis nogle små hager ved disse odds bonusser, som kan være umulige for en almindelig dansker, uden odds kendskab, at gennemskue.

Vi vil komme nærmere ind på nogle af de vigtige termer som omsætningskrav – også kaldet gennemspilningskrav – men indledningsvist er det mere relevant at tage fat i ordet odds bonus. En odds bonus er ganske enkelt en bonus, som bookmakerne tilbyder til nye spillere, der ikke har oprettet en konto i forvejen hos udbyderen. Du vil opleve, at der er variation i kravene hos de forskellige bookmakere for at få din velkomstbonus. Det uddyber vi senere i guiden.

Hvorfor vælge en side, der tilbyder velkomstbonus?

bettingHvis du er ny inden for online betting, har du et hav af muligheder for at få en god start i form af en velkomstbonus. Bookmakerne tilbyder velkomstbonusser, for at vi som spillere bliver interesserede i at spille, og det er i bund og grund en gave, som du får som ny spiller hos en bookmaker.

Der findes mange årsager til, at det er en god idé at vælge en side, der tilbyder dig en velkomstbonus. Hvem kan ikke lide at få noget for pengene? En velkomstbonus giver dig i særdeleshed noget for pengene. Hvis du eksempelvis indbetaler 500 kr. og får 100 % af dit indskud, så får du 500 “gratis” kroner at spille for. Det er næsten for fristende at takke nej til.

Oversigt over bookmakere kommer her

Vi har samlet en liste over alle bookmakers, der er godkendte med dansk spillelicens. Størstedelen af disse tilbyder velkomstbonusser:

 •       Bet365
 •       Bet25
 •       Betfair
 •       Betsafe
 •       Bwin
 •       Cashpoint
 •       Danske Spil
 •       JetBull
 •       NordicBet
 •       StanleyBet (udelukkende i butikker)
 •       Tipico
 •       TipWin
 •       Unibet
 •       888sport

Til sidst i guiden finder du også en liste over bookmakere med interessante velkomstbonusser, som vi har beskrevet kort.

Hvilke odds bonusser kan jeg modtage?

Før du kan gå i krig med at finde den perfekte odds bonus, er det vigtigt, at du er klar over, at der findes forskellige typer af bonusser, som der tilbydes inden for markedet af odds bonus. Hvid du har undersøgt markedet og kigget på velkomstbonusser, er du måske faldet over de forskellige typer bonusser, der findes.

Vi vil redegøre for de forskellige typer af odds bonusser, der tilbydes, så du vælger den helt rigtige bonus i forhold til det, som du ønsker og forventer af en velkomstbonus. Så er det udelukkende op til dig selv at sørge for at ramme et godt odds, så du kan få noget ud af bonussen.

Indbetalingsbonus

IndbetalingsbonusDen første, der er relevant at kigge på, er indbetalingsbonussen, som er den klart mest populære og foretrukne bonus, du finder på markedet. Måske har du allerede et kendskab til den, for det er typisk også denne type bonus, der reklameres for, når du hører bookmakerne reklamere for deres velkomstbonusser.

En indbetalingsbonus bliver udløst i det sekund, du indbetaler penge eller placerer et væddemål hos din udbyder. Typisk ligger din velkomstbonus på mellem 50-100 % af dit indskud, men det varierer fra bookmaker til bookmaker. I dag er det ganske normalt at mange af de helt store spillere på markedet giver dig 100 % af dit indskud.

Dermed får du ganske gratis et beløb, du kan spille for, af din nye bookmaker. Hvis du eksempelvis indbetaler 1000 kr., og din bookmaker giver dig 100 % af dit indskud, så får du 1000 kr. af bookmakeren. Det beløb kan du spille for. Her varierer det igen fra bookmaker til bookmaker, hvor mange gange bonussen skal gennemspilles, før den kan udbetales.

Free bets

Mange af de store bookmakere tilbyder også free bets til nye spillere. Et free bet er, som det også fremgår oversat, et gratis beløb, du får af bookmakeren. Det beløb skal du placere et væddemål for, og hvis dit væddemål skulle blive tabt får du pengene retur. Dermed kan man se et free bet som et omkostningsfrit væddemål, du får i forbindelse med oprettelse af en konto hos en bookmaker.

Det kan variere fra udbyder til udbyder, hvad de har af specifikke regler for deres free bets, men der er typisk følgende regelsæt:

 •       Du placerer et væddemål.
 •       Vindes dit væddemål, modtager du gevinsten.
 •       Skulle du tabe, får du adgang til et nyt væddemål med samme indskud.

Husk på, at det kan variere. Men ønsker du en odds bonus som denne, er det typisk på denne måde, det fungerer. Et free bet er derfor ganske enkelt et ekstra væddemål, som du får kvit og frit. Nogle udbydere kalder også free bets for ’no deposit’ eller “risikofrit væddemål”, men det er i bund og grund det samme som et free bet. Det er altid en fornuftig idé at undersøge regler og vilkår for de forskellige bonusser, så du ikke oplever noget uventet.

Gennemspilskrav ved en betting bonus

Når du takker ja til en indbetalingsbonus, er det vigtigt, at du husker på, at der er gennemspilskrav ved samtlige tilbud. Det kan sommetider virke uoverskueligt, men det er ganske simpelt. Og når du forstår termen, vil du være i stand til selv at vælge en god betting bonus.

Et gennemspilskrav er i bund og grund et udtryk for, hvor mange gange du skal gennemspille din bonus, før du kan få den udbetalt som “rigtige” penge. Hvis vi eksempelvis kigger på Betfair, så har de et gennemspilskrav, der lyder på 4x indbetaling og bonus til et – som minimum – odds 1,80. Benytter du dig af den fulde bonus på 2000 kr., skal du altså omsætte for 16.000 kr. for at spille din bonus fri.

Fordele ved at benytte en oddset bonuskode

Først og fremmest er det vigtigt, at du husker på, at der ikke er identiske vilkår og betingelser for bonuskoder hos alle bookmakere. Der vil være forskel alt efter, om du benytter dig af en bonuskode fra eksempelvis Bet365 eller Danske Spil. En af de ting, der kan variere alt efter spiludbyderen, er blandt andet gennemspilskravet. Nogle bookmakere giver dig mulighed for en oddset bonuskode uden gennemspilskrav, men det er ikke en generel ting.

En oddset bonuskode er en kode, du får af bookmakeren i forbindelse med et tilbud, en kampagne eller sågar en oprettelse af kontoen. Der findes mange fordele ved en bonuskode. Den vigtigste og mest essentielle er naturligvis muligheden for at placere et væddemål, hvor det ikke er dine egne penge, du satser på væddemålet. En bonuskode giver dig noget ekstra, og du får noget for pengene hos bookmakeren.

Selvom du modtager en oddset bonuskode, og den er forbundet med et gennemspilskrav, er det stadig et interessant tilbud. Hvis du formår at få bonussen gennemspillet, så du kan udbetale den, har du tjent et pænt beløb helt uden at skulle satse dine egne penge. Det er langt fra umuligt at lykkes med at gennemspille den, og typisk er gennemspilskravene ikke helt urimelige.

Ulemper ved at benytte en oddset bonuskode

Når vi kigger på fordele og ulemper i forhold til en bonuskode, er det forskelligt fra person til person, hvordan en bonuskode betragtes. Nogle vil opfatte gennemspilskrav som en ulempe, og vi erkender da også, at det ikke er nogen direkte fordel. Men hvis der ikke var gennemspilskrav, ville du som kunde kunne indbetale penge, få din bonus og efterfølgende hæve det fulde beløb. Dermed ville det være en ren underskudsforretning for bookmakerne.

Når det er sagt, så er der naturligvis stor forskel på gennemspilskravene. Nogle bookmakere tilbyder overskuelige gennemspilskrav, hvor beløbet skal gennemspilles 1-3 gange, før du kan udbetale det i “rigtige” penge. Men der findes også bookmakere, der ikke lader dig udbetale din eventuelle gevinst så hurtigt. Husk altid at læse vilkår og betingelser, så du er klar over, hvad kravene er for, at du kan få dine penge.

Er gevinster fra odds bonusser skattefrie?

Alle bookmakere, der er godkendt med dansk spillelicens, kan udbetale gevinster til spillere ganske skattefrit. Oddsmarkedet i Danmark bliver reguleret af den danske stat, som har bestemt, at alle med dansk spillelicens skal udbetale gevinster skattefrit. Dette er ligeledes for at undgå forvirring, da det ville være ret uoverskueligt at skulle sidde og regne skat ud af din mulige gevinst.

Det gælder naturligvis også, hvis det er gevinster, som du har opnået via en odds bonus. Disse er ligeledes skattefrie, så du vil ikke opleve bøvl med, at der skal betales skat af din gevinst. Husk altid en bookmaker, der er godkendt med dansk spillelicens, så vil du aldrig opleve et problem med, at der skal betales skat af gevinster.

Hvis du har valgt en bookmaker, der ikke er godkendt med dansk spillelicens, så husk altid at kigge efter, hvilken licens denne er godkendt med. Hvis bookmakeren besidder en licens inden for et EU-land, skal der ikke betales indkomstskat af gevinster. Omvendt vil du være påtvunget at betale indkomstskat, hvis din bookmaker besidder en licens uden for et EU-land.

Bookmakers med velkomstbonusser

Igennem guiden har du måske undret dig over, hvilke bookmakere der er interessante i forhold til odds bonusser. Vi har samlet en liste over de mest interessante velkomstbonusser, som du finder på markedet.

 •       Betfair: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 2000 kr.
 •       888sport: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 2000 kr.
 •       NordicBet: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 2000 kr.
 •       Unibet: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 1500 kr.
 •       Bet365: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 1000 kr.
 •       Betsafe: Tilbyder dig 100 % af dit indskud helt op til 1000 kr.
 •       Danske Spil: Tilbyder dig 500 kr. ved indbetaling af 500 kr.

Hvis du sidder og undrer dig over, at der er mange bookmakere, der har identiske betting bonusser, så bemærk dog, at det ikke er helt korrekt. De forskellige bookmakere har ikke identiske gennemspilskrav. Et højt gennemspilskrav kan gøre bonussen mindre attraktiv, så husk altid at kigge på gennemspilskravet for den enkelte bonus. Det vil altid stå klart og tydeligt, så der ikke hersker nogen tvivl.

Tjek altid vilkår og betingelser

Som vi har beskrevet i denne guide, er det vigtigt, at du som minimum altid husker at tjekke gennemspilskravet. Det er naturligvis altid en god idé at læse alle vilkår og betingelser, før du takker ja til noget. Som tidligere nævnt vil du også finde bookmakere, der har urimeligt høje gennemspilskrav eller andre vilkår, som kan virke tvetydige.

Hvis du ønsker en god start hos din nye bookmaker, så sørg for at få læst vilkår og betingelser. På den måde får du et overblik, og du løber ikke ind i uventede problemer. Det er altid ærgerligt, når tingene ikke er, som du forventer. Og det kan være små ting fra kortgebyr i forbindelse med indbetalinger, til store gebyrer ved bankoverførsler ved udbetalinger. Husk for din egen skyld altid at skimme vilkår og betingelser.