Handicap odds

handicap oddsHvis du er typen, der ofte mangler et mål, når du oddser, så er det måske denne type odds, du skal forsøge dig med næste gang. Måske har du før hørt om et handicap odds og undret dig over, hvad det betyder. Handicap odds findes både i en europæisk og asiatisk version, men der er forskel på disse.

I denne guide vil vi kigge nogle af de ting, som handicap odds – både den europæiske og asiatiske – kan gøre for dig. Vi vil fortælle dig alt, hvad der er at vide om denne type odds, så du er godt klædt på til at gå i krig mod bookmakerne. Mange garvede oddsere ser denne form for odds som den bedste.

Handicap odds – Introduktion

En af årsagerne til, at det hedder et handicap odds finder vi i termens betydning. Et handicap odds betyder nemlig, at et af holdene før kampstart har en fordel eller ulempe. Hvis du har placeret et væddemål på en fodboldkamp, hvor du har oddset på et handicap på et mål til eksempelvis udeholdet, så betyder det, at udeholdet før kampstart starter med et mål.

Det vil altså sige, at udeholdet ikke må tabe, hvis dit væddemål skal gå hjem. Ender kampen uafgjort, vil du derfor stadig vinde på dit odds. Handicap odds findes, som nævnt, i en europæisk og asiatisk udgave, og disse to former for handicap odds er ikke identiske. Rent faktisk har den europæiske i mange år været yderst populær, men den asiatiske version har også bidt sig fast på det danske marked.

Vi vil derfor redegøre for begge former for handicap odds, så du selv kan vælge, om det er den ene eller den anden udgave, der tiltaler dig mest. Begge udgaver er gode til at gardere sig, og ideen med den form for odds er i bund og grund at gøre kampen mere lige, hvis det ene hold starter med et eller flere mål. Dette giver ligeledes oddsene en højere værdi og gør kampen mere spændende for dig som spiller.

Hvad er et handicap odds?

oddsVi kigger indledningsvist på det europæiske handicap odds, der bedst kan beskrives, som det blev gjort tidligere. Altså, et af holdene har enten en fordel eller en ulempe fra kampens start. Hvis du stadig ikke har nogen idé om, hvad der menes, så frygt ej, for vi bringer her et eksempel på, hvad et europæisk handicap odds eksempelvis kunne være:

I en kamp imellem FC Midtjylland og Randers hedder oddsene 1,80 på sejr til hjemmeholdet, FC Midtjylland, og 4,50 på sejr til udeholdet Randers. Hvis du har en fidus til Randers i denne kamp, og du tror på, at de i hvert fald ikke taber kampen, så er det et handicap odds, du skal benytte dig af. Dette ser således ud for denne kamp:

FC Midtjylland (0-1)

Du kan vælge tre handicap udfald, altså enten 1, x eller 2. Ønsker du at oddse på, at Randers ikke taber kampen, så sætter du Randers med et handicap på et mål. Det vil altså sige, at du vælger udfaldet 2. Det vil altså se ud på følgende måde:

FC Midtjylland (0-1) 2

Hermed har du spillet på Randers til at starte med et mål fra start, hvilket vil sige, at de ikke må tabe kampen. Hvis kampen ender uafgjort, eller Randers vinder, så har du vundet på dit spil. Hvis du derimod tror, at Randers kunne være uheldige og tabe med et enkelt mål, men du er sikker på, at de ikke taber med mere end et mål, så skal du oddse på et handicap på to mål til Randers. Dette ser ud som følgende:

FC Midtjylland (0-2) 2

Igen sætter du dit kryds ved udeholdet, altså udfaldet 2 – så har du et handicap på to mål til Randers. Det vil sige, at de fra kampstart “i teorien” starter med to mål. Derfor vinder du fortsat, uanset om Randers taber med et enkelt mål. Hvis de derimod taber med to mål, så har du tabt på dit væddemål.

Det sjove – og måske det du undrer dig over – er, at du kan spille på tre forskellige udfald ved den europæiske version af handicap odds. Dette er en længere forklaring og noget, der vil blive illustreret senere i denne guide med et dertilhørende eksempel.

Hvad er et asian handicap odds?

Den asiatiske version af handicappet er altså ikke med tre udfald, som vi har set, at det er med det europæiske handicap. Der er kun mulighed for at spille på udfaldene 1 & 2. I bund og grund betyder et asian handicap, at styrkeforskellen, der normalt ville være imellem to hold, bliver elimineret og chancerne for, at begge hold vinder bliver langt mere ligeligt fordelt.

Når vi taler om asian handicap, vil der altid være angivet et handicap for henholdsvis favoritten og “underdoggen”. Favorittens handicap angives med et -, og handicappet på kampens underdog angives med et +. Kort fortalt betyder det, at favoritten skal have scoret så mange mål, at de stadig har vundet, selvom handicappet fratrækkes kampens resultat, hvis du skal tabe på dit væddemål.

For kampens underdog er det anderledes. Dennes handicap skal lægges til kampens resultat. Det vil sige, at selvom kampen ender uafgjort, så vil underdoggen stadig have vundet, og du vil have vundet på dit odds, idet underdoggen startede med +. Et asian handicap odds kunne eksempelvis se ud på følgende måde:

Manchester United -0.5

Liverpool +0.5

Manchester United er her angivet med -0.5, hvilket betyder, at de er favoritter og i teorien starter med minus 0.5 mål. Hvis kampen eksempelvis ender 3-3, så vil alle væddemål, der er indgået på Liverpool, vinde, da Liverpool i teorien har startet med et halvt mål.

Fordele ved handicap odds

Handicap odds er forbundet med et hav af fordele. Det er ganske bevidst, at du ikke finder en sektion med ulemper for denne type odds, idet fordelene er mange, og ulemperne knapt er eksisterende. Dette gør sig både gældende for det almindelig handicap odds og det asiatiske handicap.

Hvis du før har oddset på spansk fodbold, så er du klar over, at oddsene på Real Madrid og Barcelona for det meste er meget lave. Sommetider er der knapt værdi i at spille dem til at vinde med mere end 3 eller 4 mål, fordi oddsene er så lave. I netop disse situationer kan handicap odds være rigtig gode, idet de skaber en ligelig fordeling i kampene. Eksempelvis kan du give en Barcelona-modstander et handicap på 4 mål, hvis du ikke tror, at Barcelonas sejr bliver så stor igen.

Hvis bookmakeren har sat Barcelona som storfavorit, og du kun får lave odds ved at spille dem til at vinde med mere end eksempelvis 3 mål, og du tror på, at deres modstander “nøjes” med at lukke maksimalt 2 mål ind, så kan du netop give modstanderen et handicap på 3 mål og dermed få et væddemål, der giver dig et langt bedre odds. Vi spiller naturligvis for at vinde, så det er altid vigtigt, at du spiller på det, som du tror på og ikke et odds, der bare er højt.

Hvis du eksempelvis har fidus til et hold, der giver et højt odds, men du kan se, at de spiller mange kampe uafgjorte, så frygt ej: Handicap er nemlig ideelt til denne type spil. Både den europæiske og asiatiske version kan benyttes. Ved det europæiske handicap skal du spille det, der også populært kaldes dobbeltchance, hvilket sikrer dig gevinst så længe det hold, du tror på, ikke taber. Dobbeltchancen på det europæiske handicap odds ser ud på følgende måde:

Manchester United – Liverpool FC (0-1) 2

Kampudfaldet er her 2, og det betyder at vi giver Liverpool en føring på et mål før kampstart. Havde vi eksempelvis sat udfaldet i 1, så havde vi spillet på, at Manchester United skulle slå Liverpool med mere end 1 mål. Ved det asiatiske handicap er det muligt at spille på det hold, du tror på med et handicap på -0.25. Dette giver dig halvdelen af indsatsen retur, hvis kampen ender uafgjort.

Hvad kan jeg oddse handicap på?

Hvis du er blevet interesseret i en af de to typer handicap odds, så er det ikke uden grund. Der er naturligvis en årsag til, at disse typer odds er så populære, og det skyldes til dels en række fordele, hovedsageligt på grund af dobbeltchancen, men det skyldes i den grad også, at markedet er enormt.

Når vi kigger på sportsgrene, så finder du handicap odds til langt de fleste. Især de asiatiske handicap odds udbydes til mange sportsgrene, idet særligt Bet365 udbyder disse og på samme tid er en meget populær bookmaker med mange spillere.

Odds på vinderen

Når du oddser på en kamp, uanset om det er fodbold, håndbold eller basketball, så får du altid muligheden for at sætte et af holdene til at vinde med mere end eksempelvis 1 eller 2 mål. Hvis du tror på, at Manchester United slår Liverpool med mere end 1 mål, så vil du altid kunne få et højere odds på netop dette, end du ville, hvis du blot spillede på sejr. Når du spiller på almindelig sejr, er det irrelevant, om dit hold vinder 1-0 eller 5-0. Du vinder uanset.

Manchester United – Liverpool (0-1) 1

Sådan ville oddset se ud, hvis du ønskede at oddse på Manchester United til at vinde med mere end 1 mål. Udfaldet 1 er valgt, og det betyder, at de skal vinde med mere end 1 mål.

Manchester United – Liverpool (0-2) 1

Sådan ville oddset se ud, hvis du ville spille på dem til at vinde med mere end 2 mål. Her vil oddset naturligvis være endnu højere, end det er ved både sejr og den forrige, hvor de skal vinde med mere end 1 mål.

Det er også muligt at oddse på, at de vinder med eksempelvis præcis 1 mål. Her skal udfaldet X blot vælges. Denne ville se ud på følgende måde:

Manchester United – Liverpool (0-1) X

For større kampe er det muligt at oddse holdene til at vinde med præcist 1, 2, 3 – og hvis det er store favoritter sommetider 4, 5 og 6 mål. Hvis du tror, de vinder med præcis 2, ser det således ud:

Manchester United – Liverpool (0-2) X

Hvis du eksempelvis tror på, at Liverpool ikke taber kampen, men du er usikker på, om det bliver en uafgjort eller direkte sejr til Liverpool, så er det en mulighed at give Liverpool 1 mål fra kampens start:

Manchester United – Liverpool (0-1) 2

Dermed vinder du uanset om kampen ender uafgjort eller med en Liverpool sejr. Hvis du tror, at Liverpool kunne tabe med et enkelt mål, men helt sikkert ikke mere, så kan du give dem 2 mål fra start, og det ser således ud:

Manchester United – Liverpool (0-2) 2

Her vinder du, uanset udfaldet, så længe Liverpool ikke taber med mere end 1 mål. Skulle kampen ende 2-1 til Manchester United, så har du alligevel vundet på dit spil.

Andre handicap spil

Handicap spil er, som nævnt, meget populært, og det udbydes ikke kun på vinderen. Det udbydes også på eksempelvis hjørnespark, hvor du kan sikre, at du ikke taber dit indskud ved et asian handicap spil.

Hvis vi kigger på en kamp mellem Manchester United og Liverpool FC, og du tror på, at der kommer over 8 hjørnespark i kampen, og du spiller på dette, så vil du få pengene retur, hvis der helt præcist kommer 8 hjørnespark i kampen.

Asian og europæisk handicap kan være interessante metoder at benytte sig af. Du kan altid forsøge med denne type spil at holde regnskab for at se, om det i sidste ende har betalt sig for dig.